°C 11

127 mališana Dječjeg vrtića Radost educirano o važnosti čistih ruku

17.02.2020.

Redakcija

Gradsko društvo Crvenog križa je tijekom mjeseca veljače održao radionice u DV „Radost“ za djecu uzrasta od 4 do 5 godina. Ukupno je održano 6 radionica na temu „Male čiste ruke“, a kroz radionicu je ukupno educirano 127 djece. 

Djeca su imala priliku čuti i naučiti što radi Crveni križ te kako na pravilan način oprati ručice. Upoznali su i bakterije i viruse koje su im zornim prikazom približili kroz mješavinu ulja i cimeta tako da su si mogli predočiti kako izgledaju prljave ručice i nakon toga su pravilno, pridržavajući se svih koraka, oprali svoje ruke. Zajednički su napravili plakat tako što su svi ostavili otisak dlana obojan temperom i na taj način podsjetili kako je važno da su nam ručice čiste. Svaka grupa je dobila plakat Pravilnog pranja ruku i Male čiste ruke.

-S djecom je bilo iznimno zanimljivo, veselo i zabavno raditi tako da se već sada veselimo provođenju sljedećeg projekta, a to je „Bolnica za igračke“. 

Svim odgajateljicama i višoj medicinskoj sestri Mirjani Šimanović i svom osoblju DV „Radost“ veliko hvala jer smo uživali u druženju sa najmlađima, najslađima i najiskrenijima, a to su djeca velikog srca i osmijeha!!!-, poručuju iz GDCK-a.