°C 10

Balerinama nagrade u Novom Sadu

21.11.2017.

majai

Članice Baletnog studija Jastrebarsko nastupile su na plesnom festivalu Dance Fest 2017. u Novom Sadu odakle su se vratile s pet osvojenih odličja i to s dva prva, jednim drugim i s dva treća mjesta.

Jaskanske balerine svakim novim nastupom ostvaruju sve veći uspjeh. Pokorile su ovog puta pozornicu Novog Sada gdje su nastupile na međunarodnom plesnom festivalu koji je okupio 3500 plesača iz 11 zemalja svijeta. Među 650 izvedenih koreografija članice Baletnog studija Jastrebarskog predstavile su se sa svojih 5 te za svaku pokupile nagradu.

-Već par godina nas zovu na taj festival na kojem sudjeluje jako puno plesnih klubova i baletnih studija iz cijele Hrvatske. Tako je bilo i ove godine kada smo im se mi po prvi puta pridružili, a vraćamo se sretni i ponosni jer smo došli s 5 koreografija, a vraćamo se s 5 osvojenih pehara – rekla nam je ponosno voditeljica Baletnog studija Jastrebarsko, baletna pedagoginja Svetlana Lukić.

Prvo mjesto osvojile su u kategorijama balet-juniori za koreografiju "Robinja" te u kategoriji balet-seniori za koreografiju "Segedilja". 11-godišnja Antonija Juraj osvojila je 3. mjesto u kategoriji djeca-balet s varijacijom iz Trnoružice. Balerine su se s dvije koreografije predstavile u etno/national kategoriji u kojoj su seniorke osvojile 2. mjesto s koreografijom "Ljubav se ne trži" dok su juniorke s "Can-Can-om" bile treće.

Dva prva mjesta, jedno drugo i dva treća mjesta rezultati su srčanosti i borbenosti djevojaka koje su, istaknula je Svetlana, savladale sve prepreke prilikom nastupa.

-Moram istaknuti posebno 11-godišnju Antoniju Juraj koja je pokazala iznimnu talentiranost, ali i zrelost. Najstarije članice su pokazale da su spremne na sve prepreke i mogu biti samo ponosna i ponovo naglasiti da samo red, rad, disciplina, upornost i vježbanje donose rezultate – kazala nam je Svetlana Lukić.

Nakon ovako velikih uspjeha u zemlji i izvan nje, balerine će zaplesati uskoro za svoju domaću publiku u Jaski. Uoči božićnih blagdana, 2. i 3. prosinca, moći ćete uživati u njihovoj novoj baletnoj predstavi pod nazivom "Čarobna škrinja".

Galerija slika

Balerinama nagrade u Novom Sadu Balerinama nagrade u Novom Sadu Balerinama nagrade u Novom Sadu Balerinama nagrade u Novom Sadu Balerinama nagrade u Novom Sadu Balerinama nagrade u Novom Sadu