°C 5

Balerine uspješne na jubilarnom TREPS-u

22.05.2018.

Maja Ivčić

Baletnom studiju Jastrebarsko i njihovoj voditeljici Svetlani Lukić u nedjelju su na Gala večeri TREPS festivala dodijeljene dvije prestižne nagrade za najuspješnije nastupe u kategoriji klasični balet.

Prema odluci stručnog žirija u sastavu Jasna Čizmek Tarbuk, Ognjen Vučinić i Dinko Bogdanić nagrade su dodijeljene Antoniji Juraj za varijaciju Aurore iz baleta Trnoružica u kategoriji djeca. Također nagrada za najuspješniji nastup u kategoriji mladih pripala je balerinama Loreni Žebec, Matei Ivančić, Leonardi Šubar, Mariji Matijević, Karli Fabijanić, Mariji Pastorković, Mirti Mesić, Tihani Ljubisavljević i Lari Avdich, za koreografiju Čardaš iz operete Kneginja Čardaša.

Ove nagrade su veoma značajne ako uzmemo u obzir da je na TREPS-u sudjelovalo oko 2000 plesača iz cijele Hrvatske te je prikazano oko 200 koreografija.

Trešnjevačka plesna scena ovime je proslavila svoj 15-godišnji jubilej, a Baletni studio Jastrebarsko na plesnim susretima koje scena organizira sudjeluje od samih početaka osvajajući značajne nagrade za predani i uspješni rad balerina i njihove voditeljice.

Nakon TREPS-a nova prilika za osvajanje nagrada Baletni studio Jastrebarsko očekuje već sutra kada će se predstaviti na Svjetskom plesnom natjecaju.

Galerija slika

Balerine uspješne na jubilarnom TREPS-u Balerine uspješne na jubilarnom TREPS-u Balerine uspješne na jubilarnom TREPS-u