°C 13

Baletni studio Jastrebarsko: S novim koreografijama na Treps susret

22.03.2019.

Redakcija

TREPS susreti plesnih grupa 2019. godine održavaju se 16. put po redu i predstavljaju prikaz amaterske scene u Hrvatskoj. Najbolje koreografije sa Susreta nastupiti će na Treps Festivalu i Treps Grand Prix.Baletni studio Jastrebarsko sudjeluje, tradicionalno,od samih početaka od 2003.godine, a od 2007.godine prvi put da Baletni studio Jastrebarsko odnosi nagradu za klasični plesni izraz. Od 2010. godine pa sve do danas, redovito ulazi u Treps Festival i osvaja mnogobrojne nagrade.

Tako i sada u svojoj jubilarnoj i slavljeničkoj godini Baletni studio Jastrebarsko je prošlog vikenda, od od 15. do 17. ožujka, sudjelovao na natjecanju sa 4 koreografije i 1 posebno. Sve u kategoriji klasični balet i suvremeni ples.Baletni studio Jastrebarsko predstavio se sa koreografijama "Crvenkapica i vuk", "Mačkice i Bolero" u baletnoj koreografiji Svetlane Lukić , te "All of me" po prvi put u suvremenoj koreografiji mlade i izuzetno talentirane Antonije Juraj. Marta Brkljačić nastupila je samostalno sa Janom Frkonja (prva generacija studija) s njezinom suvremenom koreografijom "Good morning heartache."

Na TREPSU su sudjelovale 32 grupe i oko 300-ak plesača iz cijele Hrvatske, a iz Baletnog studija Jastrebarsko sudjelovalo je ukupno 11 balerina.

-Na najbolji mogući način prezentirale su naš studio.Nastup na TREPSU ujedno nam je bio i generalna proba za skorašnje natjecanje na Međunarodnom natjecanju DANCE FEST POREČ-koje će ujedno biti i prava provjera znanja i plesnog umijeća između 4 000 plesača i oko 20-ak država-kazali su iz Baltnog studija Jastrebarsko.

Galerija slika

Baletni studio Jastrebarsko: S novim koreografijama na Treps susret Baletni studio Jastrebarsko: S novim koreografijama na Treps susret Baletni studio Jastrebarsko: S novim koreografijama na Treps susret Baletni studio Jastrebarsko: S novim koreografijama na Treps susret Baletni studio Jastrebarsko: S novim koreografijama na Treps susret Baletni studio Jastrebarsko: S novim koreografijama na Treps susret Baletni studio Jastrebarsko: S novim koreografijama na Treps susret