°C 24

Blagoslovljena obnovljena kapelica u Dragi Svetojanskoj

13.06.2017.

majai

Novoobnovljena kapelica Presvetog trojstva u Dragi Svetojanskoj blagoslovljena je prošle nedjelje, 11. lipnja, na sam blagdan Presvetog trojstva.

Dan je započeo procesijom od župne crkve Svete Ane u Gorici Svetojanskoj do novoobnovljene kapelice. Njena obnova, ideje do realizacije, trajala je oko dvije godine, kako bi ona danas sjala u potpuno novom ruhu. Obnovljeno je sve od oltara do slika, zidova i krova te je postavljena nova betonska ograda koja okružuje kapelicu.


Kapelica je obnovljena ponajviše zaslugom mještana Drage Svetojanske koji su uz koordinaciju Nikole Ivčeca, Jurice Bošnjaka i Dubravke Horvat Uzelac prikupili sredstva za njenu obnovu. U ime mještana upravo su oni zahvalili svim donatorima na financijskim sredstvima. Zahvalili su mještanima Drage Svetojanske, ali i mještanima iz ostalih sela Svete Jane pa zatim iseljenicima iz Kanade kao i Gradu Jastrebarskom i Zagrebačkoj županiji te još čitavom nizu pojedinačnih donatora.

Prilikom nedjeljne svečanosti i blagoslova, svetu misu je predvodio rektor Zagrebačke katedrale mr. Josip Kuhtić. Poslije mise priređen je kratki kulturno umjetnički program u kojem su nastupile Svetojanske mažoretkinje, Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana te KUD Sveta Jana. Svi nazočni počašćeni su ručkom na domjenku koji su priredili domaćini kao zahvalu svima koji su svojim dolaskom obilježili ovaj svečani događaj.

(Izvor: Sveta Jana Live)

Galerija slika

Blagoslovljena obnovljena kapelica u Dragi Svetojanskoj Blagoslovljena obnovljena kapelica u Dragi Svetojanskoj Blagoslovljena obnovljena kapelica u Dragi Svetojanskoj Blagoslovljena obnovljena kapelica u Dragi Svetojanskoj Blagoslovljena obnovljena kapelica u Dragi Svetojanskoj Blagoslovljena obnovljena kapelica u Dragi Svetojanskoj Blagoslovljena obnovljena kapelica u Dragi Svetojanskoj Blagoslovljena obnovljena kapelica u Dragi Svetojanskoj