°C 9

Božićni koncerti na svakom koraku

28.12.2017.

majai

Blagdansko vrijeme u našem gradu upotpunjeno je brojnim koncertima koje građanima daruju kulturnoumjetnička društva, puhački orkestri, DVD-ovi... Neki od koncerata već su održani u danima iza nas, a u narednima ćete moći uživati u još nekoliko zanimljivih.

Već večeras, od 19 sati, u Glazbenoj školi Jastrebarsko nastupa Tamburaški orkestar DVD-a Čabdin. Najavljena je ugodna tamburaška večer u kojoj ćete moći čuti kako na tamburi zvuči različita glazba – od klasike, tema iz filmova, tradicionalnih božićnih pjesama pa do hitova Vice Vukova i Novih fosila.

Uz domaćine nastupit će i proslavljeni bariton Miroslav Živković, zbor "Ad hoc" te zbor KUD-a umirovljenika Jastrebarsko.

Osim ovog koncerta večeras je na repertoaru i koncert KUD-a Žumberak iz Zagreba, a koji će pak od 19 sati nastupiti u Grkokatoličkoj crkvi Preobraženja Gospodnjega.

Koncerti se najavljuju i za dane pred nama. Već sutra, 29. prosinca, Božićni koncert organizira se u Cvetkoviću. U tamošnjem vatrogasnom domu od 19 sati uz domaćina Puhački orkestar DVD-a Cvetković, na koncertu će zasvirati i orkestar DVD-a Stankovo, a zapjevat će članovi Kulturno umjetničkog društva Cvijet Cvetković.

I Puhački orkestar DVD-a Stankovo organizira godišnji koncert koji će se održati u subotu, 30. prosinca u vatrogasnom domu DVD-a Stankovo.

Uz spomenute koncerte i dalje možete posjetiti manifestaciju Advent u Jaski na klizalištu u centru grada kao i izložbu božićnih jaslica u Pastoralnom centru.

(Maja Ivčić/foto: DVD-a Stankovo)