°C 24

Brončana plaketa za PO DVD-a Domagović, PO DVD-a Stankovo pohvala

12.06.2018.

Redakcija

U nedjelju 10. lipnja, svečano je završen 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja manifestacija puhačkog amaterizma koja na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske. Pohvale i priznanja nisu izostala ni za orkestre s područja Jastrebarskog – PO DVD-a Stankovo koji je dobio pohvalu te PO DVD-a Domagović kojem je pripala brončana plaketa.

U bogatom natjecateljsko-revijalnom programu 32. Susreta koji se odvijao u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu predstavilo se više od 730 glazbenika iz 12 hrvatskih županija i 21 puhačkog orkestra.

Svoj nastup na Susretu, orkestri sudionici morali su izboriti stručnom selekcijom na županijskoj razini u okviru 11 županijskih i regionalnih natjecanja na kojima je nastupilo više od 1800 glazbenika.Na 32. susretu amaterskih Puhačkih orkestara Republike Hrvatske, naš su grad predstavljala dva orkestra koja su na Županijskim natjecanjima izborila plasman na Državno natjecanje.

-Ponosni smo na pomladak PO DVD-a Stankovo koji okuplja veliki broj djece, a pohvala za nastup na natjecanju u D kategoriji potvrda je njihovog kvalitetnog rada. Puhački orkestar DVD-a Stankovo umjetnički vodi profesor Dragutin Fabijanić-istaknuli su iz Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog.

Puhački orkestar DVD-a Domagović svoj nastup na Državnom natjecanju izborio je u visokoj B kategoriji gdje se natjecao u konkurenciji s velikim gradskim orkestrima te osvojio veliko priznanje – brončanu plaketu, a sve pod dirigentskom palicom profesora Petra Fabijanića.

Čestitamo!