°C 14

Brončana plaketa za puhače iz Petrovine

12.06.2017.

majai

Puhački orkestar DVD-a Petrovina osvojio je Brončanu plaketu na 31. susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom za nastup u C kategoriji za osvojenih 75,75 bodova.

Bogati koncertni program obuhvatio je više od 500 glazbenika, a odvijao se tijekom proteklog vikenda u Domu kulture u Novom Vinodolskom. U ovogodišnjem programu Susreta sudjelovalo je ukupno 13 najuspješnijih orkestara koji su pravo nastupa izborili u okviru 8 županijskih i regionalnih natjecanja te 4 samostalna preslušavanja.

Stručno povjerenstvo u sastavu Robert Homen, Vanja Lisjak i Miro Saje dodijelilo je nagrade orkestrima ovisno o osvojenom srednjem broju bodova svih članova Stručnog povjerenstva (1-100).

Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin i Gradska limena glazba Petrinja pobjednici su u A i C kategorijama.

U subotu navečer u sklopu promenadnih koncerata Puhački orkestar DVD-a Petrovina na čelu s profesorom Petrom Fabijanićem predstavio se na Trgu Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom te je izvedbom popularnih skladbi oduševio okupljene šetače na poznatom vinodolskom trgu.

Galerija slika

Brončana plaketa za puhače iz Petrovine Brončana plaketa za puhače iz Petrovine Brončana plaketa za puhače iz Petrovine