°C 5

"Čarobna škrinja" i "Najveća tajna" predstavljaju Jasku na Smotri kazališnih amatera

04.04.2018.

Maja Ivčić

21. Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije - SKAZŽ, održat će se ovog vikenda u Buševcu, a Jasku će predstavljati Gradsko kazalište i Baletni studio.

SKAZŽ i ove godine organizira OSS Buševec u suradnji s POU Velika Gorica i pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije. Na rasporedu se nalazi devet predstava, a smotru u subotu, 7. travnja, otvaraju Samoborci predstavom "Geštalt plac".

Amateri su ove godine pripremili za svakoga ponešto, od lutkarskih predstava i baleta do predstava za sve generacije, a koje će se u Domu kulture Buševec izvoditi 7. i 8. travnja te u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica 8. travnja.Jaskanci su na rasporedu u nedjelju i to već u 11 sati kada će se u dvorani POU Velika Gorica predstaviti baletnom predstavom "Čarobna škrinja" Baletnog studija Jastrebarsko, a na pozornici u Buševcu od 14 sati Gradsko kazalište Jastrebarsko nastupit će sa svojom lutkarskom predstavom "Najveća tajna".

Obje predstave veliki su hitovi kod domaće publike u Jaski, a kako će ih ocijeniti stručni žiri županijske smotre u kojem će sjediti redatelj, dramaturg i prevoditelj Vladimir Gerić, glumac Dubravko Sidor te državna selektorica, glumica Natalija Đorđević doznat će se u nedjelju.Osim Jaskanaca i već spomenutih Samoboraca, na smotri će nastupiti i Amatersko kazalište Josip Badalić iz Križa, Zelinsko amatersko kazalište ZAMKA, Kazališna amaterska družina POU Vrbovec te Zaprešićko kazalište za djecu i mlade, a svi oni bore se za odlazak na Festival hrvatskih kazališnih amatera.

Galerija slika

"Čarobna škrinja" i "Najveća tajna" predstavljaju Jasku na Smotri kazališnih amatera