°C 0

"Čarobnoj škrinji" i "Najvećoj tajni" posebne pohvale na kazališnoj smotri

11.04.2018.

Maja Ivčić

Gradsko kazalište Jastrebarsko i Baletni studio Jastrebarsko sudjelovali su proteklog vikenda na 21. smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije. Smotra je održana u Buševcu, a Jaskanci su iznimno pohvaljeni te su im dodijeljene nagrade van konkurencije.

Gradsko kazalište predstavilo se lutkarskom predstavom „Najveća tajna“ dok je Baletni studio izveo svoju "Čarobnu škrinju". Obje predstave pohvalio je stručni žiri u kojem su sjedili državna selektorica, glumica Natalija Đorđević, redatelj, dramaturg i prevoditelj Vladimir Gerić i glumac Dubravko Sidor.

U svom obraćanju „Najveću tajnu“ okarakterizirali su kao ljupku, afirmativnu predstavu koja im je donijela toplinu, uz pohvalu teksta koji donosi mnogo pozitivnih i lijepih poruka djeci, kao i dopadljive songove i odlične glumce, uz posebnu pohvalu glumici Mariji Bobinski. Komplimenti nisu izostali niti za "Čarobnu škrinju" posebice zbog brojnosti baletnog ansambla kojeg vodi baletna pedagoginja Svetlana Lukić. Pohvaljeni su kostimi, uigranost i izvedba jaskanskih balerina koje vode lijepu kazališnu priču.

Zbog svega toga komisija je Baletnom studiju Jastrebarsko i Gradskom kazalištu Jastrebarsko dodijelila dvije posebne nagrade izvan konkurencije.

Inače, na smotri je nastupilo osam amaterskih kazališnih družina iz Jaske, Samobora, Križa, Zaprešića, Buševca te pobjednička iz Svetog Ivana Zeline čija je predstava "Više sreće drugi put" proglašena najboljom te će predstavljati našu županiju na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.