°C 20

Češnjovka obitelji Sračić najbolja na Kobasijadi u Brezariću

09.01.2019.

Redakcija

Kobasičarsko društvo „Brezarić“ protekle je subote održalo svoju godišnju skupštinu, a nakon nje i 54. ocjenjivanje domaćih češnjovki, odnosno tradicionalnu Kobasijadu u Brezariću.

Na ocjenjivanje koje je održano u prostorijama NK Brezarić pristiglo je 30-ak uzoraka domaćih kobasica napravljenih iz mesa domaćeg uzgoja lokalnih obiteljskih gospodarstava.

Postupak je opisala Turistička zajednica Općine Krašić iz koje su kazali da se kobasice prvo kuhaju u velikom kotlu, nakon čega se od ukupnog broja bira 10 uzoraka koji se zatim posebno ocjenjuju od strane komisije.

Prvo mjesto i titulu najukusnije kobasice ove je godine odnijela češnjovka obitelji Sračić iz Brezarića, a druženje je nastavljeno i uz natjecanje u pričanju viceva, zabijanju čavli u drvenu gredu i natjecanje u što većoj glasnoći uzvika ‘kobase'.

Foto: TZ Krašić

Galerija slika

Češnjovka obitelji Sračić najbolja na Kobasijadi u Brezariću Češnjovka obitelji Sračić najbolja na Kobasijadi u Brezariću Češnjovka obitelji Sračić najbolja na Kobasijadi u Brezariću Češnjovka obitelji Sračić najbolja na Kobasijadi u Brezariću Češnjovka obitelji Sračić najbolja na Kobasijadi u Brezariću Češnjovka obitelji Sračić najbolja na Kobasijadi u Brezariću