°C 0

Čitali ste na JASKAdanas u 2017. godini

02.01.2018.

majai

JASKAdanas portal i prošle je godine pratio aktualnosti na području Jastrebarskog, okolnih naselja te susjednih općina i izvještavao svoje čitatelje o svim zanimljivostima koje su se događale. Ovdje ste mogli pronaći vijesti iz političkog, kulturnog, sportskog života našeg grada, crne kronike ili pak reportaža o nekom problemu u zajednici. Ukupno smo ih prošle godine objavili 1972 a sada vam donosimo pregled najčitanijih.

Crna kronika je, na žalost, ponovo broj jedan. Najzanimljivija bila je vijest da je u Policijsku postaju Jastrebarsko privedena 44-godišnja žena koja je pred trgovačkim centrom u Jastrebarskom počinila prekršaj prosjačenja, kako je izvijestila policija, a o čemu ste čitali ovdje.

Najveću pozornost uvijek privuku tragedije koje se, na žalost, događaju i u našim krajevima. Tako da su se među deset najčitanijih članaka našle vijesti o teškim prometnim nesrećama kojih je, na žalost, bilo i prošle godine. Prvom polovicom rujna dvije su teške nesreće odnijele dva mlada života u Jastrebarskom. U naletu vlaka stradao je maloljetnik, dok je u Čegljima, pri sljetanju vozila s ceste poginuo 20-godišnjak.

Gotovo najčitanija vijest ipak je ona vedrije tematike. Riječ je o popularnoj TV seriji "Čista ljubav" koja se snima u našem gradu, a što je zanimalo brojne građane tako da se ta vijest našla na čak drugom mjestu među najčitanijima na našem portalu.

2017. je bila godina lokalnih izbora pa je razumljivo da se među najčitanijim vijestima nalaze upravo izborni rezultati o kojima smo izvještavali (Jaska bez promjena nakon izbora: Novosel gradonačelnik!).

Među najčitanijima se svakako nalaze i zanimljive priče o našim sugrađanima kao i problemi s kojima se susreću. Bolna točka Jaskancima su svakako Svetojanske Toplice – nikad prežaljeno kupalište koje zjapi zapušteno.

Reportaža koju smo objavili nakon posjeta starom bazenu koji je Svetojancima i Jaskancima jedini spas od ljetnih vrućina unatoč činjenici da su mogli imati uređeno kupalište, kako su nam rekli neki od njih koje smo ondje zatekli, izazvala je brojne komentare te se svrstala u top 5 najčitanijih članaka na našem portalu (Stari bazen dobar je za osvježenje, no mogli smo imati kupalište!).

Među najčitanijim člancima je i priča o Ivanu Borkoviću iz Domagovića koji je na popularnom TV kvizu Potjera sam pobijedio lovkinju i osvojio 135 000 kuna. Tu je i vijest o fotografiji hrvatskih vatrogasaca – heroja koji su premoreni nakon borbe s vatrenom stihijom usnuli kraj ceste, a prizor je ovjekovječio i podijelio s cijelom Hrvatskom naš sugrađanin Damir Lacković. Fotografija i tekst zahvale koji je objavio obišli su društvene mreže i portale brzinom munje te dirnuli javnost (Fotografija Jaskanca Damira Lackovića preplavila Internet).

Evo popisa 10 najčitanijih članaka u 2017.:

1. Policijsko izvješće: Privedena zbog prosjačenja 
2. Serija "Čista ljubav" snima se u Jaski 
3. Mladić smrtno stradao u naletu vlaka 
4. U nesreći u Čegljima poginuo mladić
5. Stari bazen dobar je za osvježenje, no mogli smo imati kupalište! 
6. Jaska bez promjena nakon izbora: Novosel gradonačelnik! 
7. Neslužbeni rezultati: Novosel pobjeđuje u prvom krugu 
8. Jaskanac osvojio 135 000 kuna na Potjeri! 
9. Fotografija Jaskanca Damira Lackovića preplavila Internet 
10. Preminuo Predrag Bošnjak

U godini koja je pred nama nadamo se da će biti puno više vedrih nego onih tužnih vijesti koje ćemo objaviti na našem portalu, pa u tom duhu svim našim čitateljima, Jaskankama i Jaskancima želimo sretnu novu 2018. godinu!

(M.Ivčić/JASKAdanas)