°C 2

Cvjetna Jaska: Nova sajamska priredba cvijeća i sadnica

20.04.2018.

Redakcija

Centar za kulturu Jastrebarsko u svibnju će organizirati prvu sajamsku priredbu Cvjetna Jaska koja obuhvaća prodajnu izložbu cvijeća, sadnica i prateće opreme.

Kako navode organizatori, cilj manifestacije je, ne samo stvarati naviku hortikulturnog uređenja privatnih i javnih prostora, već i potaknuti obrtništvo i poduzetništvo, ali i istaknuti sve osobitosti i specifičnosti Jaske i okolice.

Pritom dodaju da je namjera stvoriti tradicionalnu priredbu koja će zahvaljujući kvalitetnoj i raznolikoj ponudi svake godine okupljati veliki broj izlagača i posjetitelja pa se tako pozivaju svi koji žele sudjelovati na sajmu, a čija djelatnost obuhvaća tematiku manifestacije, da se na vrijeme prijave za sudjelovanje.

„Cvjetna Jaska“ kao cjelodnevni prodajni i izložbeni sajam, svojim programom obuhvaća ponudu lončanica, biljnog materijala, presadnica cvijeća, trajnica, kaktusa i sukulenata, ukrasnog grmlja i drveća, ljekovitog i začinskog bilja, zaštitnih sredstava u cvjećarstvu, cvjećarskih i vrtlarskih potrepština, sjemena, lukovica, gomolja, rezanog cvijeća, supstrata za sadnju drveća i ukrasnog bilja, organskih i mineralnih gnojiva, vrtne opreme (žardinjere, klupe, rasvjeta, skulpture) te strojeva i alata za hortikulturu.

Naći će se tu i pripravci od cvijeća i ljekovitog bilja, motivi cvijeća kroz razne tehnike umjetnosti (slike, keramika, oslikavanje svile, stakla i ostale tehnike) te jagode, a čitava sajamska priredba bit će popraćena edukativnim, zabavnim i ugostiteljskim sadržajem.

Centar za kulturu „Cvjetnu Jasku“ organizira u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom, Gradom Jastrebarsko i HRAM-om iz Jastrebarskog, a održat će se 19. i 20. svibnja u perivoju Erdody, ispred Žitnice.

Prijavnica se nalazi ovdje.