°C 2

Dan darivatelja krvi: Zahvalnice Jaskancima

26.10.2017.

majai

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi koji se slavi 25. listopada, jučer je obilježila Zagrebačka županija nagradivši tim povodom darivatelje jubilarce s područja županije, a među kojima je bilo i 17 Jaskanaca.

Svečanost je održana u hotelu Bunčić u Vrbovcu gdje Društvo Crvenoga križa Zagrebačke županije višestrukim darivateljima podijelilo zahvalnice. Dobili su ih darivatelji – žene za 35, 55, 75, 100 davanja, te muškarci za 50, 75, 100, 125, 150 i 200 davanja krvi. Također, dodijeljene su i obiteljske zahvalnice kao i zahvalnice za završno davanje koje se odnosi na sve darivatelje koji iz zdravstvenog ili nekog drugog razloga više ne mogu darovati krv.

Jubilarci Jaskanci koji su primili zahvalnice su Božidar Tandarić, Bruno Todorović, Franjo Zoretić, Franc Petar Malešić, Miljenko Sladin, Branko Čižmešija, Mladen Puhalo, Nikola Deanović, Robert Juraj i Darko Matko koji su krv dali 50 puta. Za 75 puta darovanu krv zahvalnice su primili Saša Grijak, Ivan Fabijanec i Damir Kozlina, a obiteljsku zahvalnicu dobili su Željko i Luka Mauzer te Ivan i Josip Konječić.

Domaćin svečanosti bilo je Gradsko društvo Crvenoga križa Vrbovec, a zahvalnice darivateljima svečano su uručili predsjednik DCK Zagrebačke županije dr. Ivica Cvetković, zamjenica župana, Nadica Žužak, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt i predstavnica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu dr. Patricija Topić Šestan.

-Ponosni smo na naše darivatelje jer oni čine srž i okosnicu GDCK-a Jastrebarsko i služe na čast i ponos našem Gradu Jastrebarsko – istaknuli su iz Gradskog društva Crvenog križa.