°C 11

Dan otvorenih vrata DVD-a Jastrebarsko u sklopu "Ljeta u Jaski"

27.06.2018.

Maja Peranić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko i ove godine će prezentirati svoj rad građanima na Danu otvorenih vrata. Ove godine se projekt provodi u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko pa će se Dan otvorenih vrata održati u nedjelju 1. srpnja u Perivoju dvorca Erdődy u sklopu manifestacije „Ljeto u Jaski“.

U nedjelju će se svi zainteresirani građani moći pobliže upoznati s vatrogastvom, a jaskanski vatrogasci su pripremili aktivnosti za one najmlađe, ali i za sve ostale građane. Tako će najmlađi građani moći na jedan dan postati pravi vatrogasci i sudjelovati u gašenju drvene kućice, rušenju meta s vatrogasnom brentačom, ali moći će se i voziti Speleo-alpinističkom žičarom za spašavanje. Vatrogasna oprema, sprave i vozila bit će izloženi i dostupni za razgledavanje. Za nešto starije pripremljene su aktivnosti u spasilačkom čamcu u jezeru perivoja Erdődy, a izvest će se i demonstracijske vatrogasne vježbe spašavanja unesrećenih osoba u prometnim nesrećama i požara ulja u kuhinji.

-Pozivamo sve građane da nam se pridruže u Perivoju dvorca Erdödy od 10 do 18 sati, pogledaju vatrogasne vježbe, upoznaju se s vatrogastvom, ali i da svojim dolaskom podrže rad jaskanskih vatrogasaca – istaknuli su iz DVD-a Jastrebarsko.