°C 2

Dan turističkih vodiča: Posjet Plešivici uz lovkinju iz Potjere

14.02.2018.

Maja Ivčić

Povodom Dana turističkih vodiča ove se godine organizira druženje građana i upoznavanje Plešivičke vinske ceste, a Jaskancima će se u tom danu pridružiti poznata kvizašica Morana Zibar. Događanja su besplatna, ali se potrebno prijaviti!

Od 1990. godine na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča 21. veljače se obilježava Međunarodni dan turističkih vodiča. Obilježit će se i ove godine u Jastrebarskom, u organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog.

-U subotu 24. veljače svi zainteresirani okupit će se u Bačvarskoj zbirci obitelji Golub u 14 sati, na adresi Franje Tuđmana 16. Nakon razgleda zbirke i prezentacije izrade bačve okupljeni će se autobusima odvesti na Plešivičku vinsku cestu gdje će razgledati obiteljska gospodarstva Jagunić na Plešivici i Šember u Pavlovčanima. Kod plešivičkih vinara bit će organizirano i kušanje vina i pjenušaca – priopćili su iz Turističke zajednice.

Uz sve to grupu zainteresiranih građana putem će animirati Morana Zibar, poznata kvizašica, ljubiteljica vina i poznavateljica Plešivičke vinske ceste.

Završetak druženja i povratak u Jasku predviđen je oko 17 sati.

-Pozivaju se svi Jaskanci da subotnje poslijepodne provedu kao turisti u vlastitom gradu te otkriju zanimljivosti o Jaski i Plešivici – kažu organizatori koji vas pozivaju da osigurate svoje mjesto u autobusu.
Potrebno je prijaviti se na broj 01 6272 940 ili na e-mail info@tzgj.hr.

-Sve navedene aktivnosti za građane su potpuno besplatne, no broj mjesta je ograničen te će se nakon popunjavanja autobusa prijave zatvoriti. Stoga požurite, prijavite se i osigurajte svoje mjesto za edukativno i veselo subotnje druženje – priopćila je Turistička zajednica.