°C 20

Dan učeničkih zadruga obilježen u Jaski

26.05.2017.

majai

Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije obilježen je danas u Jastrebarskom. Na središnjem gradskom trgu, ukrasne i uporabne predmete izložili su članovi 22 zadruge.

-Slavimo mali jubilej, jer ovo je 5. dan učeničkih zadruga naše županije. Jedini smo u RH koji ga obilježavamo, a s ciljem da se građanima, ovoga puta Jastrebarskoga, pokaže ono što djeca rade tijekom godine- komentirala je Darinka Balen, tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

Ispred grada domaćina, zadrugare je pozdravio gradonačelnik Zvonimir Novosel.

-Zadrugarstvo u jaskanskoj školi i općenito u jaskanskome kraju ima dugu povijest. Drago mi je da se ta tradicija nastavlja. Djeca uključena u rad učeničkih zadruga kroz odrastanje se pripremaju za ono što će, možda, postati sastavni dio njihova života-rekao je Novosel.


Vjeran Štublin, pročelnik za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, posebno je zahvalio voditeljima zadruga i svima koji rade s djecom. Rekao je da Županija uz učeničko zadrugarstvo čvrsto stoji već deset godina.

-S novim tehnologijama ste na 'ti', ali ono što ćete naučiti u zadrugama vrijednosti su koje će vam u životu donijeti puno toga dobroga- zadrugarima je poručio Štublin. Rekao je da je koncept učeničkog zadrugarstva u današnje vrijeme iznimno vrijedan, jer kroz njega se djeca, od najmanjih nogu, uče i nekim zaboravljenim vještinama. A uče se i kako poslovati i kako je to biti poduzetnik.

(Zagrebačka županija)