°C 6

Dan učitelja Županija obilježila na Plešivici

11.10.2017.

majai

Za obilježavanje Svjetskog dana učitelja Zagrebačka županija odabrala je Plešivicu, točnije Klet obitelji Jagunić na Plešivičkoj vinskoj cesti gdje je danas upriličena posebna svečanost.

U prigodi Svjetskog dana učitelja - 5. listopada, Županija je tradicionalno upriličila susret s učiteljima koji su otišli u mirovinu, a svoj su radni vijek ili većinu njega proveli u školi prenoseći znanja i iskustva na mlade naraštaje. Od župana Stjepana Kožića, uz riječi zahvale, 60 učitelja primilo je prigodne poklone - muški sat, odnosno unikatni ženski nakit.-Biti učitelj znači davati se za odgoj naše djece, kako bi se od njih stvorili dobri, obrazovani ljudi. A to, u današnjem vremenu, nije lako. Država mora učiniti napredak i poboljšati vaše plaće. S druge strane, Županija se maksimalno zalaže da osigura kvalitetu prostora za odvijanje nastave- rekao je župan, podsjetivši da Županija obilježava Svjetski dan učitelja od 2004. godine.

Prisutnima se obratio i zamjenik gradonačelnika Jastrebarskoga Domagoj Šlat, po struci profesor tjelesne i zdravstvene kulture, koji se također složio sa županom Kožićem da se danas učiteljska profesija ne cijeni dovoljno.U ime umirovljenih učitelja na prijemu je zahvalio Krešimir Matašin, profesor glazbene kulture, do odlaska u mirovinu ravnatelj OŠ Vukovina.

U sklopu današnjega susreta prigodni program izveli su učenici OŠ Ljubo Babić i kvintet saksofona Glazbene škole Jastrebarsko.