°C 11

Dani vina i dva gastro natjecanja! Prijavite se!

19.05.2018.

Maja Ivčić

Turistička zajednica grada Jastrebarskog i Grad Jastrebarsko kao uvertiru u Dane vina i ove će godine organizirati dva gastronomska natjecanja koja će se održati u centru grada. Bit će to manifestacije "Dani vina & riba fina" te "Dani vina i divljač fina".

Prvo je na redu otvoreno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša pod nazivom Dani vina & riba fina koje će se održati u petak, 1. lipnja, od 17 sati, na Strossmayerovom trgu. Prijava je besplatna, a ekipe su dužne osigurati pribor i tajne sastojke, dok će Organizator osigurati ribu.

U subotu, 2. lipnja, također od 17 sati, svoje umijeće u spremanju lovačkog gulaša/paprikaša pokazat će jaskanski lovci. Za ovu će manifestaciju vrijedni lovci meso osigurati sami, a paprikaš/gulaš će kuhati u klasičnim lovačkim kotlovima od 30 litara.

O najboljim majstorima lovačkog paprikaša/gulaša te fiš paprikaša odlučit će žiri, a po završetku natjecanja ukusne porcije besplatno će se dijeliti svim posjetiteljima.

Za gastro natjecanje "Dani vina i riba fina" otvorene su prijave koje su ograničene te se zaprimaju u Turističkoj zajednici grada Jastrebarskog, Vladka Mačeka 1; faksom na broj 01 6272-940 ili na e-mail: info@tzgj.hr. Svoje prijave možete dostaviti najkasnije do nedjelje, 27. svibnja. Prijavnica se nalazi ovdje.

(foto: Grad Jastrebarsko)