°C 25

Dani vina - lipanj ili rujan? Evo što kažu građani!

14.06.2018.

Maja Ivčić

Više građana ipak bi radije da se Dani vina održavaju u rujnu nego u lipnju, no ima i onih kojima je svejedno.

Iza nas su još jedni Dani vina, koji su se nakon dugo godina po prvi puta održali u novom lipanjskom terminu. Razlog tome, prema riječima organizatora, bio je taj što je termin bolje odgovarao onima zbog kojih bi se u prvom redu ova manifestacija trebala održavati – jaskanskim vinarima. Kako su pak ovaj "pred-ljetni" termin doživjeli građani i posjetitelji, odgovorili su nam u našoj posljednjoj anketi.

Od 473 čitatelja koja su ispunila anketu, za 40% njih termin održavanja Dana vina nije bitan. Važnije im je, kažu, da se napravi dobra fešta kako smatra 76 građana ili 40% onih koji su odabrali odgovor "svejedno mi je". Većina je ipak onih, 114 (60%) koji su rekli da im je svejedno jer ih Dani vina uopće ne zanimaju.

Kako god bilo, ipak je veći broj građana odlučio dati prednost jednom od dva ponuđena termina, a rezultati pokazuju da ih je 60% (172) ipak vjerno starom – jesenskom terminu. Ukupno 111 građana odgovorilo je da im je pak bolji ovaj lipanjski termin. Dodamo li njima one kojima je svejedno, a "bitno da se fešta" ipak će biti malo više onih koji su dali pozitivnu ocjenu promjeni termina Dana vina. Nadajmo se još samo, da su tom promjenom na kraju zadovoljni i jaskanski vinari.


Nakon ove, imate priliku odgovoriti i na našu novu anketu koja se tiče aktualnog pitanja nabavke školskih udžbenika.