°C 26

"Djed i najveća repa u svemiru" u izvedbi teatra Poco Loco

25.04.2018.

Redakcija

U Domu kulture Jastrebarsko, ove subote možete pogledati, s početkom u 11 sati, kazališnu predstavu „Djed i najveća repa u svemiru“ u specifičnoj izvedbi umjetničke organizacije Poco Loco.

Predstava je nastala prema predlošku priče Djed i najveća repa u svemiru, Adama Petera Maguirea, iz zbirke Bajke za bolje sutra. Riječ je o inačici stare ruske narodne priče Djed i repa, dobro poznatoj i malima i velikima.

Progovarajući o mukotrpnim pokušajima djedice da iz zemlje izvadi vrijedan plod, priča zapravo govori o radu, ljubavi i strpljenju koje je potrebno uložiti u zemlju (i u naš planet Zemlju), jer nam ona daje hranu i život. Cilj je predstave naučiti djecu da svi ljudi trebaju biti pažljivi prema prirodi kako bi živjeli zdravi i sretni.

Teatar Poco Loco umjetnička je organizacija, u kojoj rade i surađuju profesionalni glumci, glazbenici i redatelji, dramaturzi i dramski pedagozi. Umjetnička organizacija Teatar Poco Loco je osnovana u rujnu 2014. godine, a njezin ansambl čine višestruko nagrađivana redateljica Renata Carola Gatica te profesionalne glumice i glumci Maja Katić, Zrinka Kušević, Dunja Fajdić, Petar Cvirn, Dean Krivačić, Davorka Horvat i Lea Đido.

Ansambl Teatra Poco Loco dramatizira bajke i sklada songove te na svoj, prepoznatljiv način, uz interakciju s djecom, glazbu i ilustracije putem grafoskopa, priča omiljene dječje bajke te otkriva neke nove. Uz sjajnu glumačku postavu i žive ilustracije, slike projicirane na zidu, svaku bajku prati glazba uživo.

Ovakvim načinom pričanja priča djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom te u najranijoj dobi dobivaju priliku upoznati različita glazbala. Teatar Poco Loco kroz osvoje projekte istražuje proces pripovijedanja i pruža iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi.

(Foto:Centar za kulturu Jastrebarsko)