°C 5

Dobrotvornim predstavama, Jaska je pokazala svoje veliko srce

26.03.2019.

Redakcija

Odličnim uspjehom akcije za pomoć bolesnoj djevojčici Luciji Seničić Jaska je još jednom dokazala da ima veliko srce.

Povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetskog dana kazališta (27. ožujka) Kazalište Škrabe odigralo je dvije predstave u dobrotvorne svrhe, za pomoć kod liječenja bolesne djevojčice Lucije Seničić, čija je mama Renata djevojačkog prezimena Celić rodom iz Donje Reke kraj Jastrebarskog.

Lucija boluje od spinalne mišićne atrofije, a bolju kvalitetu života omogućit će joj operacija kralježnice na koju će se uskoro uputiti u Švicarsku. Nakon prve, Lucija će trebati još jednu operaciju, a trošak je gotovo milijun kuna. Medicinski dio će pokriti HZZO, ali za oporavak liječnici preporučuju da uz Luciju budu i njezini roditelji. Zbog toga je potrebna financijska pomoć.

Kazalište Škrabe je za pomoć Luciji proteklog tjedna odigralo svoje dvije hit-predstave, "Zemlju Čudesa" i "Oko jedne hiže", a obje predstave privukle su u Dom kulture Jastrebarsko velik broj gledatelja, ljudi dobroga srca. Pored ostalih, predstave su vidjeli i članovi Ansambla Kolbe, koji trenutno u Hrvatskoj i inozemstvu igraju hvaljeni mjuzikl Nine Škrabea i Branka Barduna, "Svetac svega svijeta" (o životu i djelu svetog Antuna Padovanskog), predvođeni fra Vladimirom Vidovićem i nositeljem glavne uloge Markom Dumančićem te obitelj i prijatelji Lucije Seničić, predvođeni Lucijinom mamom Renatom, sestrom Martom i bakom Đurđom.Cjelokupan iznos od prodanih ulaznica uplaćen je na račun za pomoć Luciji, a u dvorani se za vrijeme odigravanja predstava nalazila kutija dobrote (izradila ju je Maja Vidaković), u koju su gledatelji mogli ubaciti svoje donacije. Sve zajedno za Luciju je u ta dva dana u kazalištu prikupljeno 8.147,20 kuna!!

Kazalište Škrabe na čelu s autorom Ninom Škrabeom i redateljicom Klementinom Škrabe zahvaljuje svima koji su se uključili u ovu vrijednu akciju. To su sedamdesetak glumaca koji su za Luciju pripremili i veliki plakat sa svojim potpisima i imenima svojih uloga, ton-majstorica Marija Škrabe, ravnateljica garderobe Ankica Štimac, majstori rasvjete Ivica, Krešimir i Dominik Batušić iz Lumus Logistike, Foto studio Jaska na čelu s Matijom Grgasom, Pizzeria Erdödy na čelu sa Zdravkom Kordićem, Barbarom, Milenom i Romeom, Caffe bar Kino na čelu s Ivanom Radmanićem Brzim i Leom te Nada Golojuh, koja je vrijedne male i velike glumce počastila svojim glasovitim štruklima.

Luciji i njenim roditeljima možete pomoći i Vašom uplatom na račun: Lucija Seničić, IBAN HR9323600003117501678, uz naznaku "za Lucijinu operaciju".

Hvala još jednom svima!!