°C 2

"Duhovna baština Stepinčeva i Kuharićeva značaja" predstavlja se u Pribiću

11.04.2018.

Maja Ivčić

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom, Župa svetog Siksta u Pribiću i Turistička zajednica Općine Krašić pozivaju vas na svečano predstavljanje knjige "Duhovna baština Stepinčeva i Kuharićeva zavičaja" autora Anđelka Košćaka.

Promocija će se održati u čast 99. obljetnice rođenja kardinala Franje Kuharića, velikana hrvatske povijesti i Crkve u Hrvata, u petak, 13. travnja, u Vatrogasnom domu u Pribiću.

Knjiga je objavljena u izdanju Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko, Kršćanske sadašnjosti i Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, a na predstavljanju u Pribiću o njoj će govoriti jastrebarski župnik i dekan, prečasni Stjepan Rožanković, glavni urednik i direktor Kršćanske sadašnjosti dr.sc. Stjepan Brebrić, recenzenti knjige prof. dr. Stjepan Baloban i prof. Nino Škrabe te autor knjige, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa mr. Anđelko Košćak.

U glazbenom programu nastupit će Gradsko pjevačko društvo "Javor" iz Jastrebarskog pod ravnanjem profesorice Ive Barač, a bit će predstavljen novi CD pribićkog i dolskog pjesnika Josipa Bakalasa.
Predstavljanje knjige počinje u 19,30 sati.