°C 24

Duhovni koncert i Dani kruha uveličali proslavu obljetnice beatifikacije Stepinca

09.10.2018.

Maja Peranić

Krašić je proteklih dana proslavio 20. obljetnicu proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim, a tim su povodom održani Duhovni koncert i Dani kruha.

Stepinčev je rodni kraj proslavio jubilej njegova blaženstva najprije trodnevnom molitvom, potom i svečanim misnim slavljem koje je predvodio kardinal Josip Bozanić koje je bilo i središnje događanje svečanosti obljetnice. Sve je nastavljeno prekrasnim duhovnim koncertom održanim u petak u Krašiću, a u kojem su nastupili pjevači Alan Hržica, Marija Husar Rimac i violončelistica Ana Rucner.A nedjelja je bila rezervirana za tradicionalnu manifestaciju "Dani kruha" u koju se ovog puta uključio rekordan broj sudionika. Organizatori iz Turističke zajednice Općine Krašić kazali su kako je sve bilo u znaku proslave Stepinčeve beatifikacije.-Manifestacija se uvijek održava početkom mjeseca listopada, kao slavljenje i zahvala za plodove naših njiva i rada vrijednih ljudi, zemljoradnika, te također ove godine slavimo 20.godina od kada je kardinal Alojzije Stepinac na Mariji Bistrici proglašen blaženim od Svetog pape Ivana Pavla II.- kazali su iz TZO Krašić.

Bio je to razlog više da se Danima kruha priključe brojni Krašićani. Sudjelovali su učitelji i učenici iz Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinac i učeničke zadruge ‘Pčelica’, Dječji vrtić “DIDI”, članice i članovi KUD-a ‘Josip Torbar’, Krašićke mažoretkinje, udruga ‘Brezarske švelje’ iz Brezarića, MED Jarnečić iz Krupača, vinar Barundić-Špoljar iz Brezarića, OPG Grgić iz Zajačkog sela, medičarna Arko, Udruga vrata prirode, OPG Gvozdanović, OPG Matko, NK Pribić, OPG Guštin te licitari.Prije jutarnje svete mise na krašićkom su trgu blagoslovljeni plodovi, a nakon mise uslijedio je blagoslov školaraca i njihovih učitelja. Na posljetku su svojim nastupima na trgu sve pjesmom i plesom razveselila djeca iz vrtića “DIDI”, Krašićke mažoretkinje i mladi članovi KUD-a Josip Torbar.

(foto: Općina Krašić/TZO Krašić)

Galerija slika

Duhovni koncert i Dani kruha uveličali proslavu obljetnice beatifikacije Stepinca Duhovni koncert i Dani kruha uveličali proslavu obljetnice beatifikacije Stepinca Duhovni koncert i Dani kruha uveličali proslavu obljetnice beatifikacije Stepinca Duhovni koncert i Dani kruha uveličali proslavu obljetnice beatifikacije Stepinca Duhovni koncert i Dani kruha uveličali proslavu obljetnice beatifikacije Stepinca Duhovni koncert i Dani kruha uveličali proslavu obljetnice beatifikacije Stepinca Duhovni koncert i Dani kruha uveličali proslavu obljetnice beatifikacije Stepinca Duhovni koncert i Dani kruha uveličali proslavu obljetnice beatifikacije Stepinca Duhovni koncert i Dani kruha uveličali proslavu obljetnice beatifikacije Stepinca