°C 25

DVD Jastrebarsko poziva na 4. Natjecanje operativnih vatrogasaca

14.08.2018.

Redakcija

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko i ove godine priprema Natjecanje operativnih vatrogasaca te vatrogasnu zabavu ispred vatrogasnog doma koji vas u Jaski očekuju u subotu, 25. kolovoza.

Četvrto je ovo po redu Natjecanje operativnih vatrogasaca koje će se održati na nekoliko lokacija u Gradu Jastrebarskom, a na njemu će nastupiti preko 15 vatrogasnih ekipa iz svih krajeva Hrvatske, ali i šire.

Natjecanje se organizira tako da vatrogasne ekipe sastavljene od pet članova rješavaju taktičke zadatke na vježbalištima na nekoliko različitih lokacija na području Grada Jastrebarskog.

Iz DVD-a Jastrebarsko poručuju da će detalji taktičkih zadataka ekipama biti prezentirani i objašnjeni prilikom dolaska na natjecanje, odnosno prilikom dolaska na vježbalište te pritom napominju da je planirani broj zadataka 9, no organizator zadržava pravo izmjene i prilagodbe broja i vrsta taktičkih zadataka sve do početka natjecanja.

Taktički zadaci su koncipirani tako da su izazovni, zahtijevaju timski duh i snalažljivost te znanja stečena na osnovnoj vatrogasnoj obuci tako da bilo koju operaciju može izvesti svaki operativni vatrogasac.

-Ekipe nastupaju u vlastitoj osobnoj zaštitnoj opremi koja obavezno uključuje vatrogasni kombinezon ili interventno odijelo, vatrogasnu kacigu, vatrogasne rukavice i vatrogasne čizme ili cipele. Ekipe zadatke moraju izvršavati sukladno uputama organizatora, a natjecatelji se istih moraju pridržavati pazeći pritom na vlastitu sigurnost i sigurnost ostalih sudionika. Za prijavljenu ekipu i pratitelje ekipe odgovara zapovjednik – voditelj ekipe- pojašnjavaju iz DVD-a.

Kotizacija za natjecanje iznosi 300 kuna i pokriva troškove organizacije te obrok i piće za šest članova. Ekipe se mogu prijaviti na neki od niže navedenih kontakata, a kotizaciju je potrebno uplatiti na žiro-račun IBAN: HR3723900011100013349 i zbog lakše organizacije donijeti potvrdu o uplati.

Dolazak, prijava ekipa i preuzimanje listića počinje od 10 sati, a samo natjecanje u 11 sati.

Broj ekipa je ograničen na 20, a ekipe se mogu prijaviti najkasnije do 19. kolovoza.

DVD Jastrebarsko će uz natjecanje pripremiti već dobro znanu i tradicionalnu vatrogasnu vrtnu zabavu koja će se održati na dan operativnog natjecanja ispred DVD-a Jastrebarsko s početkom od 16 sati, a od 20 sati očekuje vas nastup glazbenog sastava Gospodari tambura te zabava uz dobro poznatu vatrogasnu kotlovinu i razna pića.

-DVD Jastrebarsko poziva sve građane da izdvoje tu subotu, 25. kolovoza za vatrogasce i na taj način daju podršku radu jaskanskih vatrogasaca- poručuju iz DVD-a.