°C 16

DVD Plešivica organizirao Memorijal "Andrej Braje"

01.09.2017.

majai

DVD Plešivica uspješno je organizirao 1. Memorijalni vatrogasni kup "Andrej Braje - Dejko" u čast i spomen na njihovog vrijednog člana Društva, dragog prijatelja i sumještanina Andreja Brajeta, poznatijeg kao Dejko, koji ih je nažalost prerano napustio.

Natjecanje se održalo protekle nedjelje, a započelo je svečanim otvorenjem uz zvukove puhačkog orkestra DVD-a Plešivica, nakon čega je uslijedilo natjecanje dječjih ekipa, potom i odraslih.

U ženskoj konkurenciji djece nastupilo je 5 ekipa, a najbolje su bile ekipe DVD-a Plešivica, DVD-a Petrovina i DVD-a Grdanjci. U muškoj konkurenciji je nastupilo ukupno 14 ekipa, a najbolje su bile ekipe DVD Lasinja, DVD Gornji Desinec i DVD Jastrebarsko. Sve ekipe su dobile medalje, a tri prvoplasirane pehare i medalje.

Natjecanje odraslih ekipa se izvodilo u 3 kategorije, gdje su u ženskoj kategoriji nastupile dvije ekipe, a pobijedila je ekipa DVD Plešivica ispred ekipe DVD Stankovo. U muškoj seniorskoj konkurenciji je nastupilo šest ekipa, a prvo mjesto je zauzela ekipa DVD Petrovina, a nakon njih slijede ekipe DVD Rude i DVD Plešivica. U muškoj veteranskoj kategoriji su nastupile dvije ekipe gdje je ekipa DVD Rude bila bolja od ekipe DVD Plešivica.

U večernjim satima je održano noćno super kup natjecanje u brzom spajanju usisnog voda, u čemu su najspretniji bili članovi DVD Petrovina, a zatim članovi A i B ekipe DVD Rude.

Po završetku natjecateljskog dijela dana, uslijedilo je druženje i odlična zabava do ranih jutarnjih sati, na čemu članovi DVD-a Plešivice posebno zahvaljuju grupi Mystic.

DVD Plešivica zahvaljuje svima na sudjelovanju u ovom natjecanju kako i na svesrdnoj podršci Gradu Jastrebarskom, Turističkoj zajednici i Vatrogasnoj zajednici Grada Jastrebarskog čiji su se predstavnici pridružili događaju i uručili nagrade.

-Veseli činjenica da se na 1. memorijalni vatrogasni kup odazvao velik broj Dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su ili nastupila na natjecanju, ili su se pridružila u zabavnom dijelu programa, a posebno veseli veliki broj mještana Plešivice i sugrađana grada Jastrebarsko koji su prepoznali rad vrijednih članova DVD-a Plešivice i uveličali ovo natjecanje – istaknuli su ponosno iz DVD-a Plešivica.

(foto: VZG Jastrebarsko)

Galerija slika

DVD Plešivica organizirao Memorijal "Andrej Braje" DVD Plešivica organizirao Memorijal "Andrej Braje" DVD Plešivica organizirao Memorijal "Andrej Braje" DVD Plešivica organizirao Memorijal "Andrej Braje" DVD Plešivica organizirao Memorijal "Andrej Braje" DVD Plešivica organizirao Memorijal "Andrej Braje" DVD Plešivica organizirao Memorijal "Andrej Braje"