°C 5

DVD Sošice: U planu nabavka nove opreme i uređenje prostora

22.03.2018.

Redakcija

U Sošicama je održana vatrogasna skupština DVD-a Sošice, a pored članova društva godišnjoj skupštini prisustvovala su i prijateljska vatrogasna društva iz Pribića, Krašića, Plešivica, Kašat, Prekrižja, Dojutrovica, Petričkog Sela, Gornje Vas, Oštrca, Kupčina Žumberačka i Kostanjevac.

O radu društva u prošloj, te planovima za 2018. godinu govorio je predsjednik DVD-a Sošice Zdravko Radić, a koji je između ostalog naglasio kako društvo ove godine planira nabavku nešto nove opreme, zajedno s mještanima sudjelovat će u uređenju prostora oko crkvi, potoka, lokalnog trga, a u planu je i nabavka novijeg kombija te uređenje prostora oko novog vatrogasnog skladišta.

U planu je i održavanje vatrogasne vježbe, a članovi društva sudjelovat će na svim događanjima u sošičkom kraju. Skupštini je nazočio i načelnik općine Žumberak – Zdenko Šiljak , sošički župnik – Marjan Jeftimov i nekoliko podupirućih članova.

Za novog člana Nadzornog odbora izabran je Nikola Hranilović. Vatrogasci iz Sošica su najstarije društvo u gorskom dijelu Žumberka.

(Foto: DVD Sošice)