°C 2

DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema

20.02.2018.

Redakcija

Ovih su dana u DVD Jastrebarsko stigli i posljednji artikli osobne zaštitne opreme koji su kupljeni krajem 2017. godine. Radi se o 5 vatrogasnih intervencijskih odijela i 10 pari vatrogasnih čizama ukupne vrijednosti 44 300 kn.

Ovakve investicije osnovni su uvjet sigurnosti vatrogasaca na intervencijama - čime se izravno utječe na kvalitetu izvedbe, a time i kvalitetu zaštite i spašavanja života i imovine.

Potrebe za nabavom osobne, skupne i interventne opreme značajno su veće od ostvarenog, no u 2017. godini DVD Jastrebarsko prikupilo je 15 000 kn od Zagrebačke županije kroz prijavu na Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga i neprofitnih organizacija, 13 730 kn od Vlade RH kao naknadu za sudjelovanje na redovnoj i izvanrednoj dislokaciji na Hvaru i u Kistanju, 5 300 kn od HVZ-a kao sredstva od povrata osiguranja te preko 10 000 kn vlastitih sredstava od obavljanja gospodarske djelatnosti.

 

Prikupljenim sredstvima nabavljen je dio potrebne opreme koja odgovara ergonomskim potrebama i standardima za zaštitu središnje postrojbe DVD-a Jastrebarsko. Kupljena su interventna zaštitna odijela Lion Brave/V-force te čizme Holik Lesna F2A, Brandbull 005 i Volkl Kommandant Pro.-Strateški plan Društva je postizanje i kontinuirano održavanje optimalne opremljenosti u skladu s potrebama središnje postrojbe koja nosi odgovornost za zaštitu i spašavanje na cijelom području Grada Jastrebarskog te u skladu s time i dalje očekujemo adekvatnu podršku Vatrogasne zajednice i Grada Jastrebarskog-priopćili su iz DVD-a Jastrebarsko.

Galerija slika

DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema DVD-u Jastrebarsko stigla nova oprema