°C 9

Etno udruga Sveta Jana posjetila Vukovar i Đakovo

10.04.2018.

Redakcija

Članovi Etno udruge Sveta Jana proveli su dan na edukativnom putovanju u Vukovar i Đakovo.

Prvo su posjetili vukovarsku bolnicu, Memorijalno groblje žrtava domovinskog rata, Spomen dom Ovčaru kao i masovnu grobnicu na Ovčari.  Nakon odavanja pijeteta poginulima i prisjećanja na povijesne činjenice grada, ostatak slobodnog vremena posvetili su za upoznavanje današnjeg Vukovara.Uz križ poginulim braniteljima na ušću Vuke u Dunav vidjeli su i dvorac obitelji Eltz te prošetali samim središtem grada heroja. Nakon saznanja da je skladište Socijalne samoposluge Vukovar u potpunosti prazno, Etno udruga Sveta Jana je prije polaska na putovanje pokrenula inicijativu za sakupljanje pomoći te su se svi putnici odazvali.

Svaki od putnika je ponešto odvojio za pomoć potrebitim stanovnicima Vukovara. Sakupljenu donaciju su predali u samoposlugu, a djelatnice samoposluge za pruženu pomoć su Udruzi Sveta Jana uručile i zahvalnicu.

Nakon obilaska Vukovara krenuli su prema Đakovu. Posjetili su samo središte grada uz prelijepu Đakovačku katedralu i kripte pokojnih biskupa i velikodostojnika u podrumu katedrale.

(Foto: Facebook Sveta Jana Live)

Galerija slika

Etno udruga Sveta Jana posjetila Vukovar i Đakovo Etno udruga Sveta Jana posjetila Vukovar i Đakovo Etno udruga Sveta Jana posjetila Vukovar i Đakovo Etno udruga Sveta Jana posjetila Vukovar i Đakovo Etno udruga Sveta Jana posjetila Vukovar i Đakovo Etno udruga Sveta Jana posjetila Vukovar i Đakovo