°C 17

Evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara u PŠ Cvetković

05.06.2019.

Redakcija

Vatrogasci DVD-a Cvetković, 4. lipnja 2019. godine su u suradnji s Područnom školom Cvetković za učenike škole u Cvetkoviću održali edukativno predavanje i vatrogasnu vježbu.

Predavanje prilagođeno učenicima od 1. - 4. razreda održao je zapovjednik DVD-a Cvetković Goran Dikšić. Nakon predavanja operativni vatrogasci demonstrirali su pokaznu vježbu s pretpostavkom požara škole. Elementi vježbe bili su evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara. Učiteljice i učenici dobro su prihvatili vježbu, a dodatan motiv bila je i činjenica da je u PŠ Cvetković početkom 2019. godine bio požar.

Nakon vježbe učenicima je pokazana vatrogasna oprema i demonstrirana vježba s brentačama namijenjena njihovom uzrastu.

Ovakva predavanja i vježbe pokazale su se kao odličan model suradnje vatrgasaca i škole s ciljem preventivnog djelovanja i upoznavanja mladih s vatrogasnom djelatnosti.

foto: VZG Jastrebarsko

Galerija slika

Evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara u PŠ Cvetković Evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara u PŠ Cvetković Evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara u PŠ Cvetković Evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara u PŠ Cvetković Evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara u PŠ Cvetković Evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara u PŠ Cvetković Evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara u PŠ Cvetković Evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara u PŠ Cvetković Evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara u PŠ Cvetković Evakuacija, spašavanje preko zračnog jastuka i gašenje požara u PŠ Cvetković