°C 9

FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru

08.11.2017.

majai

U ponedjeljak je u TV baru održana Večer poezije koju su organizirali Centar za kulturu Jastrebarsko i Gradsko kazalište Jastrebarsko. Večer je bila posvećena prerano preminulom Predragu Bošnjaku koji je bio i začetnik ideje o manifestaciji na kojoj se u Jastrebarskom obilježava Mjesec hrvatske knjige, a na kojoj se izvodi poezija i koja se iz godine u godinu afirmirala i u jaskanskom kulturnom životu zauzela važno mjesto.

Iako je program Mjeseca knjige u Jaski ove godine zaobišao Gradsku knjižnicu, barem je obilježen bogatom, dvosatnom večeri poezije u TV baru, a koju su osmislile Daniela Bobinski, Manuela Budinšćak i Mia Matasić.

Brojni ljubitelji poezije mogli su uživati i u glazbenom dijelu programa za koji je bio zadužen mješoviti zbor Ad hoc, pod ravnanjem Manuele Budinšćak. Uz Ad hoc koji je izveo pop i rock strane i domaće pjesme program je svojim nastupom obilježila i Ivana Bastašić, jaskanska kantautorica koja je izvela vlastite autorske pjesme, a na početku i na kraju prisutne je biranom glazbom zabavljao DJ Roberto.

Poeziju su u TV baru izvodili mladi, ali i stariji glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko te poseban gost večeri i novi pridruženi član Gradskog kazališta Jastrebarsko, profesionalni glumac Siniša Miletić koji je svojim nastupom oduševio prisutne.

Poezija je u ponedjeljak bila podijeljena u nekoliko tematskih blokova, pa su prisutni mogli uživati u autorskim pjesmama, klasicima, ali i humorističnoj poeziji. Osim ranije spomenutog Miletića koji nam je pokazao kako to rade profesionalci, na pozornicu su se s isto toliko entuzijazma i hrabrosti popeli i stariji članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko Daniela Bobinski, Kristinko Malnar i Igor Stanković. Od mlađih glumaca nastupali su Lucija Severinac, Petra Cvetić, Klara Blažek, Nika Ribarić, Ana Šerić, Patricija Brajak, Karla Valečić, Martina Ivezić, Ema Samac, Kristina Hudin, Martina Cvetić, Branimir Falica, Leonard Lajnert i Ivan Neumann, koji su tim nastupom završili prvi ciklus srednjoškolske dramske radionice „Kaaaj glumiš? Dođi u kazalište!“ koju pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog i Zagrebačke županije Gradskog kazalište Jastrebarsko provodi od listopada ove godine.

Kraj ovogodišnje Večeri poezije bio je rezerviran za otvoreni mikrofon na kojem je nastupio Mihael Severinac, ali i zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog Stipe Bučar te predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot.

Organizatori zahvaljuju brojnim Jaskankama i Jaskancima koji su u potpunosti ispunili prostor TV bara na još jednoj lijepoj, ugodnoj, nježnoj i opuštenoj večeri koja je, uvjereni smo, ostavila dojam na svakog posjetitelja.

(foto: GKJ)

Galerija slika

FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru FOTO: Ugodna večer poezije u TV baru