°C 6

Grad oblači cvjetno ruho: Počinje prvi festival "Cvjetna Jaska"!

14.05.2018.

Maja Ivčić

Preostalo je nekoliko dana do prvog jaskanskog festivala cvijeća "Cvjetna Jaska". Ovom se manifestacijom želi ne samo podsjetiti na dugu i bogatu tradiciju uzgoja i darivanja cvijeća, kao i na nekadašnje tradicionalne jaskanske priredbe poput "Cvjetnog korza", već i omogućiti jaskanskim i gostujućim cvjećarima i proizvođačima cvijeća da predstave svoje vještine, stručnost, inovativnost i dakako, sezonsku ponudu sadnica i raslinja.

Već sredinom ovog tjedna počinje postavljanje cvjetnih instalacija na glavnoj jaskanskoj ulici, koje će simbolički ukazivati na put koji vodi do izložbeno prodajnog prostora - platoa ispred Žitnice u parku Erdödy, gdje će se održati ova dvodnevna manifestacija, u subotu i nedjelju, 19. i 20. svibnja, od 10 sati.Izložbeno prodajni aspekt Cvjetne Jaske bit će obogaćen i izložbenim programom koji će kroz fotografije, predmete, audio zapise i projekcije prikazati najljepše trenutke jaskanske prošlosti , kao i prigodnim radionicama, ponudom domaćih proizvoda od voća i ljekovitog bilja te brojnim drugim sadržajima tematski vezanim uz cvijeće i prirodu.

Kako bi se posjetitelji sajma cvijeća Cvjetna Jaska mogli zadržati u ugodnom ambijentu parka Erdödy, organizatori su osigurali i kompletnu ugostiteljsku ponudu, uz raznolik izbor hrane i pića uz napomenu da će u ponudi biti i domaći štrukli i ostale tradicijske slastice.

Organizator prodajne izložbe cvijeća, sadnica i pratećeg programa "Cvjetna Jaska" je Centar za kulturu Jastrebarsko, u suradnji s gradskom turističkom zajednicom i tvrtkom Hram te uz potporu Grada Jastrebarskog.