°C 24

I ove godine Ljetni kazališni kamp Hawk City

03.08.2018.

Redakcija

Ovoga će se ljeta po drugi put u Jastrebarskom, u organizaciji Kazališta Škrabe, održati Ljetni kazališni kamp Hawk City 2018.

Kazalište Škrabe, koje djeluje u sklopu udruge Kreativni studio Zvrk, prošle je godine započelo s ovim uspješnim projektom, kojim je usred ljeta svojim vjernim glumcima, ali i nekim novim ljubiteljima kazališta, pružilo uživanje u svijetu kazališta za vrijeme ljetnih školskih praznika. Kamp je prvenstveno namijenjen učenicima osnovne i srednje škole koji mogu, ali i ne moraju imati prethodnog kazališnog iskustva.

Kamp će se ove godine na više lokacija u Jastrebarskom održati od 29. kolovoza do 8. rujna. Prijave za Kamp primaju se 25. kolovoza na mail-adresu kazaliste.skrabe@gmail.com. Interes je velik, a novi termin održavanja Kampa donesen je kako bi se izašlo ususret djeci koja bi htjela sudjelovati, a nisu trenutno u Jaski.

Upisnina će biti 100 kn po polazniku, a iskaznica koju će svi upisani dobiti bit će ulaznica za sve aktivnosti koje će se provoditi u sklopu Kampa.

Ove godine Ljetni kazališni kamp Hawk City 2018 nudi više različitih sadržaja pa će tako u sklopu Kampa Klementina Škrabe (voditeljica i redateljica) i Ornela Rodić (glumačka prvakinja) voditi satove glume, probe za nove predstave Kazališta Škrabe, kazališne pustolovine na svježem zraku te pripremu kazališnih prizora za izvođenje na završnoj svečanosti Kampa. U Kampu će se naći i dva nova programa: ugledna književnica i pjesnikinja Sonja Zubović upoznat će mlade kampere s kreativnim pisanjem u sklopu projekta "Vrelo zavičaja" te s čarima poezije u sklopu projekta "Poezija to-go". "Vrelo zavičaja", program kojem je cilj potaknuti čitanje i kreativno pisanje kod djece i mladih održat će se u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom, a sve popularniji program "Poezija to-go" u suradnji s Umjetničkom organizacijom Tekston. Radionice scenskog pokreta, plesa i koreografije vodit će stalna suradnica Kazališta Škrabe, voditeljica Plesnog studija Lepeza iz Zagreba Ida Benčik.

Ljetni kazališni kamp Hawk City 2018 održava se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zagrebačke županije, a organizatori se nadaju da će postati brand našeg grada i kraja.