°C 19

I ove godine radovi školaraca izloženi u Mimari

22.05.2018.

Maja Ivčić

Jaskanske osnovnoškolke Hanna Braje, Elena Golubić, Manuela Batelja, Eva Budinšćak i Margareta Razum pohvaljene su za svoje originalne likovne radove koji su odabrani na natječaju Tradicija i suvremenost među 2000 radova iz cijele Hrvatske.

Na natječaj koji je i ove godine raspisala Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, "Tradicija i suvremenost" prijavljeni su radovi jaskanskih osnovnoškolaca. Među više od 2000 radova iz cijele Hrvatske, koliko ih je pristiglo na natječaj, za izložbu je odabrano 295 radova od toga i tri iz Osnovne škole Ljubo Babić.

To su radovi Hanne Braje, Elene Golubić te grupni rad Manuele Batelje, Eve Budinšćak i Margarete Razum. Njihova ponosna mentorica je prof. Ivana Strmečki Vučina.

Jaskanske osnovnoškolke svoje su radove izrađivale na temu očuvanja baštine tradicijske i suvremene arhitekture Republike Hrvatske, a možete ih pogledati do 26. svibnja na izložbi koja se već tradicionalno održava u zagrebačkoj Mimari.

(foto: OŠ Ljubo Babić)