°C 10

I umirovljenici će uskoro "googlati" i "surfati"

03.11.2017.

majai

Počeo je još jedan ciklus tečaja informatike za umirovljenike u Centru za kulturu. U tri mjeseca koliko traje, osnove služenja računalom savladat će dvanaestoro novih polaznika.

-Tečaj učenja osnova informatičke pismenosti za osobe starije životne dobi obuhvaća sve od početnih uputa kako uključiti računalo do pisanja i slanja elektroničke pošte, surfanja internetom i pohranjivanja dokumenata – ističu iz Grada Jastrebarsko koji u suradnji s Centrom za kulturu provodi ovaj program već 8. godinu zaredom.

Kroz njega je spomenute funkcije dosad savladao 151 stariji sugrađanin, a tečaj im je bio potpuno besplatan jer se u cijelosti financira iz gradskog proračuna.

Jaskanski umirovljenici u prvoj će cjelini naučiti „Osnove računala“ i rad računala, operacijski program Windows 8.1 te rad s mapama. Druga cjelina obuhvatit će „Microsoft Office Word 2010“ gdje će se polaznici upoznati s unosom i oblikovanjem teksta i slika, dok će treća cjelina, pod nazivom „Internet“, obuhvatiti upoznavanje polaznika s čarima „surfanja“, izradom e-mail adresa, Facebook profila te pretraživanja pomoću pretraživača Google.

(foto: Grad Jastrebarsko)