°C 0

Jap trail okupio 300 natjecatelja

04.05.2018.

Redakcija

U organizaciji Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme, prošlog vikenda održana su dva događanja koja su okupila jako veliki broj posjetitelja. U prošlu subotu održana je Jap trail 2018 utrka na koju se prijavilo preko 300 natjecatelja iz 5 europskih država. 

Organizatori su za natjecatelje pripremili staze u dvije dužine: Kratka staza u dužini od 16 kilometara i Duga staza u dužini od 30 kilometara. Najbolje na Kratkoj stazi u ženskoj konkurenciji su bile, prvoplasirana Gabrijela Šalković, ispred Maje Marukić i Nole Jandrečić.

Na stazi iste dužine u muškoj konkurenciji najbolji je bio Matija Razum, ispred Marka Rajkovića i Petka Drakulića, dok su u muškoj konkurenciji na Dugoj stazi najbolji bili Hrvoje Vlašić ispred Matije Čavrak i Ivana Goleca. Kod žena na Dugoj stazi najbolja je bila Jelena Sekelj ispred Petre Kulić i Mandice Grubišić.

Također je održano i ekipno natjecanje u trail trčanju, gdje je prvo mjesto osvojila ekipa pod nazivom Zbrda Zdola, ispred ekipe Nizak pritisak i ekipe Mahović running team. 

Povodom Praznika rada, DZSIR Jastreb extreme je održalo svoj tradicionalni Uspon na Japetić povodom Praznika rada, pod nazivom "Ajmo svi na Jap". Lijepi i sunčani dan okupio je ponovno veliki broj malih i velikih planinara, koje su članovi udruge Jastreb extreme na pola puta od Šumskog dvora do Japetića dočekali s prigodnim majicama uspona, bočicom vode i poklonima.

Uspješno je ostvaren cilj ovog planinarskoga uspona, a to je poticanje i druženje roditelja i djece kako bi zajednički provodili što više slobodnog vremena u prirodi i na svježem zraku.

Kod planinarskog doma na Žitnici, a u sklopu pohoda, Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko kontroliralo je razinu šećera u krvi i mjerilo krvni tlak. Članovi DZSIR Jastreb extreme i HPD Jastrebarsko prigodno su u sklopu pohoda očistili i nekoliko planinarskih staza koje vode prema vrhu na Japetiću.

Oba ova događanja su se održala uz podršku Grada Jastrebarsko, gradske sportske i turističke zajednice, uz to uspon na Japetić povodom Praznika rada je i podržao i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

(Foto:Jastreb extreme team)

Galerija slika

Jap trail okupio 300 natjecatelja Jap trail okupio 300 natjecatelja Jap trail okupio 300 natjecatelja Jap trail okupio 300 natjecatelja Jap trail okupio 300 natjecatelja Jap trail okupio 300 natjecatelja Jap trail okupio 300 natjecatelja Jap trail okupio 300 natjecatelja Jap trail okupio 300 natjecatelja