°C 14

Jaska za Afriku na Svjetski dan kazališta

29.03.2017.

Igor

Hit predstava kazališta Škrabe „Velika tajna Sherlocka Holmesa“ prema tekstu Nine Škrabea još jednom je polučila uspjeh. Posljednja izvedba predstave održana je na Svjetski dan kazališta (27. ožujak) u Domu kulture Jastrebarsko, a sav prihod od ulaznica bio je namijenjen za rad humanitarne udruge „Srce za Afriku“.

Tom prilikom izvedbi predstave nazočili su i kandidat za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika Hrvatske demokratske zajednice koji su donirali i sredstva za rad udruge kojima će se pomoći djeci u Ruandi. 

-Ovdje sam s timom „Jaska za sve nas“ da bi pružio potporu prvenstveno kazalištu Škrabe, a naravno i udruzi Srce za Afriku, gdje je život još uvijek iznimno težak. Cijeli moj tim „Jaska za sve nas“ odustao je od izrade promotivnih fotografija u lokalnoj predizbornoj kampanji, da bismo ta sredstva usmjerili onima kojima je to sigurno potrebnije. Osim toga, odustali smo od niza predloženih promotivnih akcija u korist nekih donacija koje ćemo u Jaski odraditi u idućih mjesec dana- rekao je kandidat za gradonačelnika Tomislav Preprotić.

A upravo je stric gradonačelničkog kandidata, Tomislava Preprotića prije pedeset godina na kazališnim daskama u Jastrebarskom izrekao prve riječi „Grom u babe“ čime je Gradsko kazalište započelo svoj plodonosan rad koji je najizvođeniji hrvatski dramaturg, Jaskanac Nino Škrabe, vodio 45 godina.

-Njegovim sramotnim izbacivanjem iz vlastitog kazališta, učinjen je vjerojatno najveći kulturocid u povijesti našega grada. Nino Škrabe, danas je sigurno vodeći hrvatski komediograf čije su predstave redoviti hit na hrvatskim kazališnim daskama- zaključio je Preprotić koji je i sam bio u ekspediciji na afrički Kilimanjaro gdje je osobno vidio strahovite primjere siromaštva, zbog čega je zajedno sa svojim timom odlučio pomoći onima kojima je to najpotrebnije. (FOTO: Dominik Sečen)