°C 20

Jaskanci na završnom volonterskom kampu u Novom Vinodolskom

13.09.2018.

Maja Peranić

Jaskanski srednjoškolci uključeni u EU projekt "Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa“s mentoricom K. Stepinac, prof. biologije sudjelovali su na Završnom volonterskom kampu koji se održao od 7. rujna. 2018. g. do 9. rujna 2018 g.  u Novom Vinodolskom. 

Podsjetimo, riječ je o projektu kojim se nastoji povećati broj učenika volontera, a time unaprijediti kvaliteta programa društava Crvenog križa i školskog volontiranja. Cilj projekta je uključivanje učenika u humanitarne, edukativne i socijalne osjetljive volonterske programe na području Zagrebačke županije. Projekt provodi Hrvatski Crveni križ i Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije u partnerstvu s Udrugom Glas mladih Križevci, OŠ Ivan Benković iz Dugog Sela te Srednjom školom Jastrebarsko. Na projektu surađuje i Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko.

Na posljednjem kampu volontera učenici Srednje škole Jastrebarsko Tena Jagodić, Antonija Sakoman, Karlo Krajačić, Iva Radečić, Magdalena Stipković i Josip Špoljar Barundić imali su prilike razmijeniti svoja iskustva stečena u projektu, a na posljetku su im svečano dodijeljene plakete za volontiranje i uspješno sudjelovanje.

(foto: Srednja škola Jastrebarsko)