°C 21

Jaskancima treće mjesto na međunarodnom natjecanju! Prvi u Fair Play-u!

24.09.2018.

Maja Peranić

Učenici Osnovne škole Ljubo Babić uspješno su nastupili u finalu međunarodnog natjecanja "Žogarija-Loptarija" osvojivši treće mjesto te prvo mjesto u kategoriji Fair play!

„Žogarija - Loptarija“ je međunarodni projekt koji se održava već trinaestu godinu za redom i obuhvaća 9 država regije: Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku, BiH, Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru. Svrha i cilj projekta „Žogarija - Loptarija“ je putem sporta i popratnih odgojnih djelatnosti jačanje povezivanja, prijateljstva i uzajamnog života među mladima i narodima.

Finale, na koje su se jaskanski osnovnoškolci plasirali na kvalifikacijama 25. travnja u Zagrebu osvojenim prvim mjestom, te tako na ovom natjecanju predstavljali Hrvatsku, održalo se u Sarajevu gdje su potvrdili svoj uspjeh. Osim osvojenog trećeg mjesta u ukupnom poretku, Jaskanci su se pokazali poštenim igračima te u kategoriji Fair play-a bili najbolji!

-Čestitke našim učenicima na postignutom rezultatu, na prekrasnim nastupima, na gromoglasnom navijanju a posebno na pristojnom ponašanju i Fair play igri čime su dostojno predstavili našu školu i Hrvatsku – poručili su iz OŠ Ljubo Babić.

(foto: OŠ Ljubo Babić)