°C 20

Jaskanska narodna knjižnica postaje centar digitalnih kompetencija

08.01.2019.

Redakcija

S početkom nove 2019. godine Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko odabrana je za sudjelovanje u projektu Digitalni građanin koji provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih.

Riječ je o projektu kojim se knjižnicama želi omogućiti da postanu centri za razvoj digitalnih kompetencija djece i odraslih te učiniti digitalne tehnologije dostupne građanima i ojačati ih kako bi se bolje pripremili za današnje tržište rada, a Narodna knjižnica Jastrebarsko za ovaj projekt je odabrana u konkurenciji mnogobrojnih knjižnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Kosova i Srbije.

Ulaskom u ovaj hvalevrijedni projekt knjižnici će biti donirani micro:bitovi, a nakon toga kreće prvi ciklus edukacije knjižničara. Osim micro:bitova, knjižnica će biti opremljena i BOSON uradi sam kompletima. Ulaskom u projekt knjižnica širi svoju ponudu za članove pa će korisnici uz knjige, moći posuditi i micro:bitove.

-Radujemo se što će naša knjižnica postati mjesto na kojem naši sugrađani mogu steći nove vještine i znanja iz područja digitalne pismenosti- kazali su iz jaskanske knjižnice i čitaonice.

Foto:croatianmakers.hr