°C 9

Jubilej Tamburaškog orkestra DVD-a Čabdin

30.12.2017.

majai

Svečanim koncertom u Glazbenoj školi Jastrebarsko, članovi tamburaškog orkestra DVD-a Čabdin proslavili su 20 godina uspješnog rada.

Sve je započelo 1997. zahvaljujući velikom glazbenom entuzijasti, maestru Stanku Filkoviću i vodstvu čabdinskog vatrogasnog društva. Danas je to već povijest, a orkestar se uspio održati punih 20 godina. O radu orkestra snimljen je video materijal i glazbeni CD, a 2007. povodom 10 godina postojanja, Orkestar je nagrađen i Plaketom grada Jastrebarskog.

Orkestar danas vodi maestro Natko Gaberc, član tamburaškog orkestra HRT-a, koji je sjajno pripremio čabdinske tamburaše za slavljenički koncert, održan pred prepunom dvoranom Glazbene škole. Publika je mogla uživati u raznim žanrovima glazbe, od drmeša do klasike te popularnih tema iz tv serija. Posebno je dobar bio zajednički nastup tamburaškog orkestra i pjevačkog zbora Ad hoc i njihove izvedbe poznatih pjesama legendarnih Novih Fosila.

Pravo iznenađenje večeri bio je nastup proslavljenog zagrebačkog baritona Miroslava Živkovića, koji je u svojem četrdesetogodišnjem radu stekao reputaciju vrsnog interpreta klasičnog vokalnog te tradicijskog i popularnog repertoara. Izvrsno ga je primila i jaskanska publika prilikom njegovog maestralnog izvođenja pjesme "Tvoja zemlja".

Na kraju su nastupili pjevači KUD-a umirovljenika koji s čabdinskim tamburašima njeguju dugogodišnju suradnju. Ovom prilikom prisjetili su se jaskanske glazbene legende, profesora Stanka Filkovića čiju su skladbu "Jaska grade moj" zajednički izveli svi izvođači koncerta. Predsjednik DVD-a Čabdin, Mladen Lončarić, ovom je prilikom zahvalio svima koji im pomažu u radu, a suprugu Stanka Filkovića, gospođu Darinku, koja usprkos poznim godinama nije propustila ovaj koncert, iznenadio je buketom cvijeća.

Tamburaškom orkestru DVD-a Čabdin, vrijednu obljetnicu čestitao je u ime Gradonačelnika Zvonimira Novovsela njegov zamjenik Stipe Bučar, uručivši im pritom Zahvalnicu.

(Grad Jastrebarsko)