°C 14

Jubilej "utkane" ljubavi

28.04.2017.

majai

Izložba "Utkana ljubav" otvorena je sinoć u Gradskoj galeriji Jastrebarsko. Riječ je o brojnim ručnim radovima naše sugrađanke Višnje Prežgaj.

Strpljivo, križić po križić, bod po bod, Jaskanka Višnja Prežgaj već više od 60 godina stvara maštovite i raznovrsne ručne radove koji su sinoć predstavljeni na njenoj prvoj samostalnoj izložbi u Gradskoj galeriji. Izloženo je tu mnoštvo goblena, tabletića, stolnjaka, draperija obogaćenih motivima cvijeća, životinja, pejsaža, motivima ljubavne ili vjerske tematike, a u svima se zrcali predan rad i mnoštvo "utkane ljubavi".

Višnja se ručnim radom bavi od svog djetinjstva, a ljubav prema vezenju i pletenju naslijedila je od svoje majke i bake.

- Radim to cijeli život jer to volim i u tome uživam. Nekad je ručni rad u školi bio obavezan u sklopu Domaćinstva. Ivica Škrabe nam je bio profesor i učio nas je. Ali i moja mama se bavila ručnim radom, a i baka pa sam ja to pokupila od njih i tako se počela time baviti – rekla nam je gospođa Višnja.

Od ljubavi i predanog rada stvorila se vještina. Svoja djela Višnja Prežgaj je izlagala na brojnim skupnim izložbama od 1974. godine, a više puta je i nagrađivana. Dio je radova poklonila te oni krase domove diljem svijeta – u Kanadi, SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj i Australiji.

Velik broj stolnjaka, draperija, goblena ipak se nalazi u srcu našeg grada kako bi u njima mogli uživati posjetitelji ove izložbe koja traje do 17. svibnja.

- Htjela bih kad posjetitelji vide radove ne da im se dive, nego da vide s koliko je to ljubavi rađeno – kazala nam je Višnja Prežgaj koja je ovom izložbom proslavila jubilej svoje "utkane" ljubavi.

Galerija slika

Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi Jubilej "utkane" ljubavi