°C 5

Klinčaselske mažoretkinje viceprvakinje Europe u kategorijama palice i štap

10.09.2018.

Maja Peranić

Europsko prvenstvo mažoretkinja u Sokobanji bilo je uspješno i za Klinčaselske mažoretkinje. Djevojke su se danas su se vratile s prvenstva s čak 6 osvojenih medalja te naslovom viceprvakinja u kategorijama palice i štap.

-Veličina ovog prvenstva je u tome jer su nakon 15 godina postojanja kluba osvojene prve europske formacijske medalje i to dvije - u juniorskoj kategoriji palice i juniorskoj kategoriji štap te su Klinčaselske mažoretkinje u navedenim kategorijama viceprvakinje Europe – istaknuli su iz Uprave Klinčaselskih mažoretkinja dodavši kako je djevojkama ovo najuspješnije prvenstvo do sad.

U neformacijskom dijelu natjecanja Klinčaselske mažoretkinje su osvojile 2 zlatne medalje u juniorskoj solo kategoriji mace - Elizabeta Pavić i juniorskoj solo kategoriji štap - Viktorija Ječić, 1 srebrnu u duo juniorskoj kategoriji palice - Elena Mendeš i Marija Magdalena Stunja i 1 brončanu u solo seniorskoj kategoriji štap - Petra Bilobrk.

Trenerice su Anamarija Bilobrk, Matea Frdelja, Karla Šiljevinac, Petra Bilobrk i Magdalena Frdelja. Uprava kluba je iznimno ponosna na ovaj ogroman uspjeh djevojaka.