°C 18

Knjižnica napokon dobila još jednu djelatnicu

28.09.2018.

Maja Peranić

Nakon godinu i pol dana Gradska knjižnica i čitaonica Jastrebarsko napokon će svim svojim članovima biti dostupna u punom radnom vremenu. Naime, u knjižnici je zaposlena nova djelatnica.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća izvješće o radu Centra za kulturu Jastrebarsko podnijela je nova ravnateljica Nikolina Ribarić. Nakon što je izvješće pohvalio, vijećnik Andrej Krlin (HDZ) raspitivao se o problematici Gradske knjižnice koja, već dugo radi samo s jednom djelatnicom.Podsjetimo, zbog nedostatka radnika knjižnica je bila zatvarana prilikom korištenja godišnjeg odmora ili bolovanja, jer jedinu osobu koja ondje radi nitko nije imao zamijeniti, a osim toga radno vrijeme također nije bilo cjelodnevno.

Na novog radnika odnosno radnicu dugo se čekalo, no napokon je zaposlena. Potvrdila je to jučer nova ravnateljica Centra za kulturu, kazavši da će, nakon što se nova djelatnica uhodala u posao, knjižnica od ponedjeljka, 1. listopada, raditi u punom radnom vremenu - radnim danom od 8 do 18 sati, te subotom od 8 do 12 sati.