°C 0

Kreativne radionice nastavljaju se u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina

31.01.2018.

Maja Ivčić

U Zavičajnom muzeju Donja Kupčina i ove će se godine održavati radionice izrade cvijeća od krep papira koje će u subotnjim terminima biti besplatne za sve zainteresirane.

Veljača i ožujak u znaku su buđenja proljeća, a u Donjoj Kupčini to je već tradicionalno znak za organiziranje kreativnih radionica. Jedna od njih je i izrada cvijeća od krep papira – stara vještina koja se sa zadovoljstvom prenosi na mlađe generacije.

-Stare vještine i znanja učene od naših baka koristimo u novim idejama i stoga ćemo na radionicama izrađivati nove vrste cvjetova od krep papira. Osim ruže za Valentinovo izrađivat ćemo i visibabu, jaglac, šafran, narcis i drugo cvijeće – poručuju organizatori.

Radionice koje će se održavati subotama u Zavičajnom muzeju bit će besplatne, počinjat će u 11 sati, a na njih se mogu prijaviti i djeca i odrasli.

Osim radionica izrada cvijeća, Zavičajni muzej Donja Kupčina organizira i edukativno tkalačku radionicu naziva "Kako je u polju rasla košulja". Radionica je namijenjena djeci za koju je prilagođena priča u kojoj svako dijete osnovnim platnenim vezom izrađuje košulju Ivici ili Marici.

Besplatna tkalačka radionica održat će se još ove subote, 3. veljače, u 11 sati, a zainteresirani se mogu javiti Zavičajnom muzeju Donja Kupčina na telefon 099 7531 224 ili na e-mail tzpisarovina@pisarovina.hr.