°C 12

Likovna kolonija i sportski susret za darivatelje krvi

11.09.2017.

majai

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je, već tradicionalno, u sklopu Vinskih svečanosti organiziralo Likovnu koloniju kao i športski susret dobrovoljnih darivatelja krvi.

Slikare okupljene na Likovnoj koloniji održanoj povodom Vinskih svečanosti pozdravio je predsjednik GDCK Jastrebarsko Petar Bereček te im ukazao na važnost darivanja krvi istaknuvši kako oni svojim slikama za darivatelje pokazuju odlike samih darivatelja, a to su nesebičnost i dragovoljnost.

Povod kolonije je bio plemeniti čin darivanja krvi jer upravo će nastale slike biti poklonjene dobrovoljnim darivateljima krvi za 50, 75 i 100 puta darovanu krv.

Koloniji je prisustvovalo 13 slikara iz Jaske i cijele naše okolice. Slikari su vrijedno radili, a rezultat su slike koje će biti izložene na izložbi u Gradskom muzeju Jastrebarsko povodom Dana darivatelja krvi.

Tom izložbom bit će objedinjeni i radovi sa „Ljetne radionice“ koja je 6. puta održana u organizaciji GDCK Jastrebarsko i sa „Kreativne radionice“ održane u sklopu ljetovanja u Kampu Crvenog križa u Selcu. Kreativne rukotvorine „malih“ umjetnika će se prodavati i tako sakupljena sredstva će se namijeniti kupnji paketa onima kojima je to najpotrebnije.

Održan i športski susret

Darivatelji krvi iz Samobora i Jastrebarskog okupili su se u petak, 8. rujna na tradicionalnom sportskom susretu u sklopu Vinskih svečanosti. Predsjednik GDCK Jastrebarsko, Petar Bereček, inače i sam višestruki darivatelj krvi, svečano je pozdravio sve darivatelje-nogometaše te im zaželio ugodan provod u našem kraju te da svi zajedno promoviramo humanost i dobrovoljnost kao odlike svakog darivatelja krvi.

Tradicionalno, već 16. godinu zaredom se odvijaju športski susreti kojima je svrha još više i bolje povezati naše susjedne gradove. Samoborci se uvijek rado odazovu zajedničkom druženju, a kada je u sve to još uklopljen i nogomet onda su svi darivatelji zadovoljni.

Utakmicu je bila neizvjesna do samoga kraja. Konačan rezultat bio je 3:3, a ugodno zajedničko druženje svih sudionika je nastavljeno na Vinskim svečanostima.

Galerija slika

Likovna kolonija i sportski susret za darivatelje krvi Likovna kolonija i sportski susret za darivatelje krvi Likovna kolonija i sportski susret za darivatelje krvi Likovna kolonija i sportski susret za darivatelje krvi Likovna kolonija i sportski susret za darivatelje krvi