°C 11

Ljeto u Jaski obilježila pobjeda Vatrenih!

02.07.2018.

Redakcija

U organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog, Centra za kulturu Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog jučer je u perivoju dvorca Erdödy održana manifestacija „Ljeto u Jaski.

Turističko sportsko zabavna manifestacija i ove je godine obilovala zabavnim sadržajima za sve generacije, a najzabavnije je bilo tijekom kasnijih popodnevnih i večernjih sati kada je park bio prepun navijača koji su ondje došli gledati utakmicu između Hrvatske i Danske na video ekranu postavljenom u parku.Najmlađi su se tijekom dana zabavljali na gumenom gradu, penjalicama, jahanju konja, vožnji kajacima po jezeru, gađanju praćkom te lukom i strijelom. Tete iz rođendaonice Hopsica pobrinule su se za zabavu, puno šarenih balona, plesnu animaciju, oslikavanje lica, a pridružio im se i mađioničar Japa sa svojom duhovitom mađioničarskom predstavom.DVD Jastrebarsko održalo je Dan otvorenih vrata, a bilo je svega – od aktivnosti za djecu pa do zanimljivih demonstracijskih vježbi. Učilo se kako ugasiti požar ulja u kuhinji te gašenje drvene kućice, zatim svi prisutni imali su priliku rušiti metu brentačom, razgledati vatrogasnu opremu i vozila, voziti se na čamcu za spašavanje te žičari za spašavanje.Novost ove godine bio je Paintball park Šervudska šuma sa svojim programom LASER TAG - suvremenom taktičkom igrom koja je privukla velik broj djece, ali i odraslih željnih adrenalina.

Točno u podne započeo je će već tradicionalni 6 satni humanitarni maraton u koji su se mogli uključiti svi koji žele, a pretrčano je ukupno 865 krugova oko perivoja.Djelatnici Crvenog križa besplatno su mjerili tlak i šećer u krvi, a prava poslastica bio je i nastup Svetojanskih mažoretkinja.

Tijekom dana svoje ručno rađene proizvode su izlagale Marica Šalić (kraluš) te Flower Power (cvjetni nakit). Atmosfera u parku bila je upotpunjena bogatom ugostiteljskom ponudom Haustor caffe-a te domaćih štruklji Nade Golojuh.Jaskanci su pokazali da su pravi navijači te su u velikom broju obojili perivoj u crvene kockice i uz smijeh i zabavu gledali utakmicu na velikom LED ekranu i navijali za reprezentaciju i tako doprinijeli pobjedi Hrvatske.
Nakon utakmice, svi prisutni su slavili uz koncert grupe Joy.

(foto: JASKAdanas)

Galerija slika

Ljeto u Jaski obilježila pobjeda Vatrenih! Ljeto u Jaski obilježila pobjeda Vatrenih! Ljeto u Jaski obilježila pobjeda Vatrenih! Ljeto u Jaski obilježila pobjeda Vatrenih! Ljeto u Jaski obilježila pobjeda Vatrenih! Ljeto u Jaski obilježila pobjeda Vatrenih! Ljeto u Jaski obilježila pobjeda Vatrenih! Ljeto u Jaski obilježila pobjeda Vatrenih! Ljeto u Jaski obilježila pobjeda Vatrenih! Ljeto u Jaski obilježila pobjeda Vatrenih!