°C 19

Mali kreativci na djelu

20.03.2019.

Redakcija

U Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko, jučer je održana prva u nizu kreativna radionica namijenjena djeci uzrasta od 4 do 8 godina. Iako mnogi pretpostavljaju da je kreativnost stvar talenta s kojim se rađamo i da su djeca ili kreativna ili nisu, mali sudionici jučerašnje radionice dokazali su da je kreativnost vještina koja se može razvijati.

Knjiga je jedno, ako ne i najvažnije, oruđe u poticanju razvijanja kreativnosti – poznato je da tijekom čitanja ili slušanja priča djeca pokušavaju zamišljati likove, mjesta, događaje i na taj način kod njih potičemo i razvijamo kreativnost.

Iz toga su razloga radionice zamišljene u dva dijela – prvi je dio radionice bio namijenjen slušanju priče Duga Manuele Vladić-Maštuko koju je pročitala voditeljica Lea Đido Božak, a nakon slušanja priče uslijedio je kreativni dio u sklopu kojeg su okupljeni mališani uz pomoć pripremljenih materijala izrađivali svoje duge.

Rezultat njihova rada su predivne kreacije koje možete pogledati u izložbenom prostoru knjižnice.

-Inspirirani odličnom atmosferom i oduševljeni maštom i kreativnošću malih sudionika, željno iščekujemo termin sljedeće radionice. Pozivamo sve roditelje da uključe djecu u radionice i omoguće im da oslobode svoje kreativne potencijale-poručili su iz knjižnice.

(Foto: CZK Jastrebarsko)