°C 9

Mali planinari dobili diplome

21.06.2017.

majai

Učenici Osnovne škole Klinča Sela uspješno su završili Malu planinarsku školu koja se provodila tijekom protekle školske godine u suradnji škole s Hrvatskim planinarskim društvom Jastrebarsko.

-Cilj škole bio je zainteresirati djecu za boravak u prirodi. Kroz različite aktivnosti i igru učiti o planinama, planinarskim stazama, markacijama, zaštiti prirode, meteorologiji, uspješnoj komunikaciji i primjerenom ponašanju u skupini – istaknuli su iz HPD-a.

Održala su se predavanja o ekološkim i planinarskim temama, kreativne radionice, izleti, izvanučionička nastava te vježbe na terenu.


U sklopu Male planinarske škole koja je trajala tijekom cijele školske godine mladi polaznici naučili su ponešto o povijesti planinarstva, o planinarskoj opremi i kako je koristiti, kako se pripremiti za odlazak u planinu, kako se orijentirati i brojne druge važnosti iz svijeta planinarstva.


Održali su se i usponi na Plešivicu, Okić i Japetić tijekom kojih su se provodile vježbe, a teorijski ispit znanja proveden je u školi.
Malim planinarima na posljetku su podijeljene diplome, a oni su poručili kako će se i naredne školske godine nastaviti ozbiljno baviti planinarenjem te izrazili želju da nakon savladanog Samoborskog gorja istraže neku "višu planinu".

(foto: HPD Jastrebarsko)

Galerija slika

Mali planinari dobili diplome Mali planinari dobili diplome Mali planinari dobili diplome Mali planinari dobili diplome