°C 14

Mimohod 2000 vatrogasaca na Mariji Bistrici pratio Puhački orkestar DVD-a Petrovina

30.05.2017.

majai

Zavjetno hodočašće vatrogasaca na Mariju Bistricu po 18. puta je održano protekle nedjelje, 28. svibnja. Među 2000 vatrogasaca bilo je četrdesetak jaskanskih te Puhački orkestar DVD-a Petrovina koji je mimohodu pružio instrumentalnu pratnju.

Vrlo svečano bilo je u nedjelju na Mariji Bistrici kada je ondje hodočastilo oko 2 000 vatrogasaca iz svih dijelova Hrvatske. U mimohodu, uz pratnju Puhačkog orkestra DVD-a Petrovina, uputili su se prema Crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca gdje je održano središnje misno slavlje koje je predvodio rektor bistričkog Svetišta preč. mr. sc. Domagoj Matošević. Nakon svete mise slijedio je i tradicionalni vatrogasni križni put bistričkom kalvarijom.


Među vatrogascima su bili i pripadnici Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog, njih 42 iz DVD-a Petrovina, DVD-a Domagović, DVD-a Volavje i DVD-a Sveta Jana.


Hodočašće je organizirala Hrvatska vatrogasna zajednica a suorganizatori su bili Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasna zajednica općine Marija Bistrica i Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica a dok je kao sudomaćin hodočašća sudjelovala Vatrogasna zajednica županije Zagrebačke.

(foto: VZGJ)